Over de PSM

Hét evenement uit de jaren '80 en '90 is weer helemaal terug.
Maar wat is de Puttense Sportmarathon eigenlijk?

HET EVENEMENT VAN DE JAREN ’80 EN ‘90

De Puttense Sportmarathon, waarvan de eerste editie in 1982 plaatsvond, was in de jaren ’80 en ‘90 een echte Puttense traditie. Er deden maar liefst 900 deelnemers mee verdeeld over 18 ploegen. Zij konden tegen elkaar strijden binnen vijftien verschillende sporten die zich afspeelden bij verschillende sportlocaties in de gemeente. De zes leden van ‘Stichting Sportmarathon Putten’ leidde destijds het sportspektakel in goede banen. Ondanks de hoge populariteit van het evenement is dit in de jaren ’90 gestopt en nooit meer opgepakt. Tot er in 2013 een doorstart werd gemaakt.

HET EVENEMENT NU

24 uur lang sporten met een team van vrienden, familie, bekenden en een vleugje cultuur. Dat is de Puttense Sportmarathon anno nu. De marathon vindt plaats op minimaal drie verschillende locaties. Een ruim aanbod dus, voor jong en oud, jongens en meisjes. Dankzij de openings- en sluitingsceremonie start en eindigt men gezamenlijk. Het recept voor veel gezelligheid.

Verschillende (sub)doelen zijn;

  • Een brede introductie van de lokale sportmogelijkheden waarbij kinderen en volwassenen kennis kunnen maken met het aanbod van de lokale sportverenigingen
  • Sport (- en cultuur)beoefening is een belangrijke manier om anderen te ontmoeten; hiermee draagt sport (en cultuur) bij aan een goed leefklimaat met sociale integratie en maatschappelijke participatie
  • Een sport (- en cultuur) actieve leefstijl heeft een positief effect op zaken als zelfontplooiing, doorzettingsvermogen en normen- en waardenbesef
  • De Puttense Sportmarathon is toegankelijk voor een breed publiek
  • Sportiviteit en respect staan hoog in het vaandel. Het is een recreatief sportevenement met een gezond vleugje prestatie.

SAMENSTELLING VAN DE TEAMS

  • Teams mogen uit verschillende samenstellingen ontstaan en meedoen; verenigingsleven, buurtschappen, bedrijven, scholen, vriendengroepen etc. Binding met Putten is essentieel
  • Er mogen geen professionele sporters ‘overgevlogen’ worden om bepaalde sportdisciplines uit te voeren, hier moet met z’n allen voor gewaakt worden.  Epke Zonderland is dus uitgesloten van deelname;)

Stichting Sportmarathon Putten

De sportmarathon vindt dit jaar plaats onder toeziend oog van ‘Stichting Sportmarathon Putten’. Hierin hebben plaatsgenomen, Hermien Schoonbeek, Albert de Bruin en Lodewijk Kortland.

About Us

Maecenas mi tortor, nunc id tellus finibus, eleifend mi vel, maximus justo. Maecenas mi tortor, pellen tesque fringilla eleifend lectus.

Address

Level 16, 4 Elizabeth St,
Lemington Spa,
Warwikshire, UK

+1 800 123 456

info@example.com

Scroll naar boven